ظهرها که از سر کار به خانه میرسم 20 تا بچه دم خانه منتظرند و میگویند زود ناهار بخور تا در کتابخانه را باز کنی. نباید بگذاریم این عشق و علاقه سرد شود. اگر محدودیت زمان بگذاریم، جمعهها را تعطیل کنیم و ... عادت کتابخوانی در بچهها شکل نمیگیرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایلنا، عبدالحکیم بهار، مدیر کتابخانه روستایی بهار واقع در روستای رمین که دو سال پیاپی به عنوان روستای دوستدار کتاب معرفی شده است، درباره فعالیتهای این کتابخانه گفت: در حال حاضر 600 تا 700 کودک در کتابخانه بهار روستای رمین عضو هستند و 500، 600 نفر نیز مشغول فعالیتهای فرهنگی مثل فعالیتهای هنری، کاردستی، بازیهای محلی و ... هستند. روستای رمین، هشت هزار خانوار ساکن دارد و روستاهای دیگری نیز در اطراف آن وجود دارند که ما سعی میکنیم از طریق همین کتابخانه آنها را هم پوشش دهیم و به بچههای آن روستاها نیز کتاب برسد.
بهار درباره مشکل تهیه کتاب برای کتابخانه روستای رمیم بیان کرد: هرچه کتاب در کتابخانه داریم به صورت غیردولتی تهیه شده است یا خود ما تهیه کردهایم یا با مشارکت مردمی و اطلاعرسانی در شبکههای مجازی به دست ما رسیده است که بیشتر یا حضوری یا از طریق پست به اینجا ارسال شدهاند هرچه هست در حال حاضر 7000 جلد کتاب در کتابخانه داریم که در اختیار بچهها قرار میدهیم.
مشکل اصلی ما مشکل مکان است و امیدواریم با توجه به اتفاقاتی که افتاده، منطقه آزاد بیشتر از گذشته از ما حمایت کند. او ادامه داد: البته تا همین جا هم مدیران منطقه آزاد چابهار با ما همکاری داشتهاند مثلا یک دستگاه مینیبوس در اختیار ما گذاشتهاند که طرح سفر سفیران دانایی به روستاها را با آن برگزار میکنیم.
این طرح، طرحی است که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دهههای 60 و 70 اجرا میکرد و جواب هم داده بود. ما نیز این طرح را اجرا کردیم و واقعا استقبال خیلی خوبی شده است. این فعال فرهنگی همچنین یادآور شد: اصولا منطقه آزاد میخواهد در برنامههای فرهنگی حضور جدی و محکمی داشته باشد و فکر میکنم در آینده گامهای بزرگتری در این حوزه بردارد. در حال حاضر نیز به ما قول دادهاند تا در برگزاری یک جشن کتاب سه روزه در استان سیستان و بلوچستان که با محوریت روستای رمین برگزار میکند، با ما همکاری داشته باشند. رمین دو سال پشت سر هم روستای دوستدار کتاب شده است و امسال هم میهمان نمایشگاه کتاب تهران هستیم.
بهار سپس در پاسخ به این سوال که تاثیر انتخاب روستای رمین در جلب حمایتهای نهادهای دولتی و شهرداری چیست، گفت: واقعیت این است که غیر از وزارت ارشاد که خودش متولی راهاندازی طرح روستای دوستدار کتاب است و بخشی از کتابهای ما را تامین میکند در چابهار جز منطقه آزاد نه فرمانداری نه شورای شهر و نه شهرداری توجهی به ما نکردهاند. درحالیکه میتوان با معرفی یک روستا از استان سیستان و بلوچستان در سطح ملی اعتبار منطقهای را بالاتر برد.
دهیاری خودمان کمکهایی داشته ولی این کمکها تنها در حد یک روستاست ولی میتوان با استفاده از نیروهای شورای شهر و شهرداری حرکت جدیتری به فعالیتهای فرهنگی روستاها داد. اگر تمام آنهایی که دم از فعالیت فرهنگی میزنند دست به ست هم میدهند قطعا به توسعه فرهنگی میرسیم. سال گذشته بچههای ما در جشنواره جام باشگاههای کتابخوانی نیز مقام آوردهآند و این یعنی اینجا پر از استعداد است به شرطی که به آن توجه کنیم. همین چیزهاست که مرا دلسرد نمیکند.
مدیر کتابخانه روستای بهار درباره اینکه آیا در سطح شهرهای استان یا چابهار تبلیغاتی برای روستای دوستدار کتاب شدن رمین نصب شد یا خیر اظهار کرد: در سال اول که از بین 80 روستا برگزیده شدیم غیر از ارشاد هیچ نهاد دیگری حتی با ما برای آمدن به تهران همراه نشد. در سال دوم نیز رئیس اداره کل ارشاد منطقه تغییر کرد و آقای محمدی واقعا نیروی دلسوزی از افراد بومی هستند و خودش آمد ما را پیدا کرد.
تا پیش از آن چون خود ارشاد ما را تحویل نمیگرفت ما هم به سراغشان نمیرفتیم کم کم برنامهها منسجمتر شد تا بتوانیم تاثیرگذارتر باشیم اما کتابخانه ما را نیز در سطح شهر و استان معرفی کردند. میگویند بچهها کتابهای درسیشان را هم نمیخوانند چه برسد به کتاب کتابخانه اما من میبینم بچههایی را که دورم حلقه میزنند و تشنه کتابخوانیاند.